Viimeisen vajaan vuoden aikana olen yrittänyt panostaa siihen, että meillä olisi vähintään kerran viikossa kasvisruokaa. Hitusen olen vaan ollut hukassa, että mitä sitä aina tekisi. Nyt kasvisruokina on pyörinyt kasvissosekeitto, pinaattikeitto ja linssikeitto. Silloin tällöin on saattanut olla jotain muutakin esimerkiksi pinaattilättyjä tms.
Ei ole siis tuo kasvisruokien valikoima mitenkään laaja. Pitkään on ollut jo mielessä, että pitäisi koittaa tehdä jotain uutta kasvisruokaa. Jotenkin pidän kasvisruoan tekemistä työläämpänä kuin jonkin lihan ympärille tehtyä ruokaa. Tuntuu, että kasvisruokia varten täytyisi ostaa ihan ihme aineksia ja että niitä kasviksiakin pitäisi olla sen seitsemää sorttia. Todellisuudessa sitä pitäisi vaan alkaa opetella ostamaan sen lihan tilalle muuta eikä saisi ajatella liian monimutkaisesti.
Maanantaina kävin yksistäni kaupassa ja yhtäkkiä sain päähänpiston ostaa munakoison. En ole ikinä tehnyt munakoisosta mitään! Heti tuli mieleen joku uunissa tehtävä juttu johon tulee muitakin vihanneksia, esim. kesäkurpitsaa. Mitään tarkkaa reseptiä ei ollut mielessä, mutta nappasin kaupasta mukaan munakoisoa ajatellen vielä paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa.
Kotona aloin googletella että mitähän siitä munakoisosta nyt tosiaan voisi tehdä. Googlettelemalla ei löytynyt noin pikaseen tutkittuna mitään mistä olisin kauheasti innostunut. Mieleen tuli ratatouille ja googlettelin mitä siihen tulee. Ja juuri siihen minulta löytyi kuin löytyikin ainekset (ainakin melkein)! Luulin jostain syystä, että ratatouille tehtäisiin uunissa, mutta se tehdäänkin pannulla/kattilassa liedellä. Ohjeen bongasin täältä. Vähän muokkailin tuota ohjetta itse. Meillä ei sattunut olemaan tuoretta valkosipulia, paseerattuja tomaatteja, kuorittuja tomaatteja, laakerinlehtiä eikä fetaa tai mozzarellaa. Sipulinkin vaihdoin ohjeen punaisesta ihan ns. normi sipuleihin. Tomaatiksi laitoin tomaattimurskaa ja tomaattipyrettä. Tuoreen valkosipulin korvasi valkosipulijauhe ja tuoreen rosmariinin kuivattu. Basilikakin oli tällä kertaa kuivattua, vaikka usein kyllä ostan myös tuoretta, mutta nyt en ollut sattunut ostamaan. Tuore persilja tuli myös tällä kertaa kuivattuna versiona. Paprikaksi laitoin vain punaista paprikaa ja ohjeesta poiketen vain n.1,5 paprikaa joka kyllä riitti todella hyvin. Tuon ohjeen mukaan ratatouillea tulisi 4 annosta. Kyllä meillä tuli ainakin paljon enemmän vaikka en edes laittanut niin paljoa yhteensä tomaattia enkä paprikaa kuin ohjeessa on! Lisäksi juusto jäi meiltä puuttumaan kokonaan. Syötiin tuosta koko perhe kerran ja lisäksi seuraavana päivänä vielä minä ja Aatu. Tähän huomiona pakko laittaa se, että Aatu tosiaan jo syö ihan kunnon kokoisia annoksia. Silti sain laittaa ratatouillea vielä pakkaseenkin hyvän määrän.
Syötiin ratatouillea perunan/vaalean leivän kanssa. Ja oli muuten hyvää! Suosittelen! Tätä teen kyllä useamminkin. On mukavaa kun löytää uusia raaka-aineita omaan ruoanlaittoon ja saa tehtyä niistä vieläpä ihan syötävää ruokaa. Itse tosin olen hulluna melkeimpä kaikkeen missä on tomaattia. Kuva on huono. Se on itse asiassa otettu seuraavana päivänä ratatouillen teosta ja jääkaappikylmänä...Mutta hyvää siis oli! Etenkin vaalean leivän/patongin kanssa suosittelen ehdottomasti.
Syötiin ratatouillea perunan/vaalean leivän kanssa. Ja oli muuten hyvää! Suosittelen! Tätä teen kyllä useamminkin. On mukavaa kun löytää uusia raaka-aineita omaan ruoanlaittoon ja saa tehtyä niistä vieläpä ihan syötävää ruokaa. Itse tosin olen hulluna melkeimpä kaikkeen missä on tomaattia. Kuva on huono. Se on itse asiassa otettu seuraavana päivänä ratatouillen teosta ja jääkaappikylmänä...Mutta hyvää siis oli! Etenkin vaalean leivän/patongin kanssa suosittelen ehdottomasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti